Autóink ózonos fertőtlenítése

Bérautóinkat minden bérlés előtt egy 10 g/órás ózongenerátorral fertőtlenítjük, hogy a legnagyobb tisztaságban és biztonságban használhassák a kibérelt kocsit.

Fontos tudnivalók az ózonos kezelésről:

Az ózon akár 3000-szer jobban fertőtlenít mint a klór.Elpusztítja az autóban esetlegesen előforduló vírusokat, baktériumokat, gombákat, kellemetlen szagokat és az ózongenerátoros kezelés a bérautó klíma rendszerét is teljes mértékben fertőtleníti.

Az ózon az egyik legerősebb fertőtlenítő anyag. A legnagyobb előnye, hogy teljesen vegyszermentesen, biztonságosan és környezetbarát módon tudjuk a kocsikat ápolni. Az ózon a gáz halmazállapotának köszönhetően minden nehezen vagy egyáltalán nem elérhető helyre is képes bejutni, így az autón belül minden rést, kárpitot, szövetet, klíma beömlőket és a szellőző rendszert is egyenletes fertőtleníti, nem hagy nyomot és nem károsítja az anyagokat.

Az ózon rövid idő alatt tiszta oxigénné alakul át és nem marad az autóban veszélyes anyag.

Az ózonos autó fertőtlenítés és tisztítás folyamata:

Az autó utasterébe egy 10 g/óra teljesítményű ózongenerátort teszünk. A kocsi fűtő-hűtő rendszerét belső levegőkeringtetésre és a legnagyobb fokozatra állítjuk. A belső levegőkeringtetéssel az a célunk, hogy ne a külső levegőt, hanem az autó utasterében már ózonnal telített levegőt keringtessük körbe-körbe, így az ózon az egész szellőzőrendszert át tudja járni és elpusztítja az esetleges vírusokat, baktériumokat, gombákat és polleneket. Mivel az autó utastérben nagy koncentrációban van jelen az ózon ezért ezzel az eljárással nem csak az autó szellőzőrendszerét és klímáját hanem az egész utasteret fertőtlenítjük és szagtalanítjuk!

A eljárás időtartama 15 perc, ezután a bérautót minimum 30 percig szellőztetjük, így az ózon teljesen tiszta oxigénné válik.

Tehát az ózongenerátoros tisztítás biztonságos, fertőtlenítő, szagtalanító és légtisztító hatású eljárás, melynek során az ózongenerátor az oxigénből ózont képez, amely az eljárás végén visszaalakul oxigénné. Ennek során nincs szükség semmilyen vegyszerre, tehát teljesen környezetbarát.

 

Néhány kép az ózonos tisztítás folyamatáról, amit az egyik automata váltós új Kia Ceed kombi autónkról készült.